19 september 2018, 18:05 (laatste wijziging: 3 december 2020, 17:26)

Ben je op zoek naar een muzikale hobby en een toffe vriendengroep? Heb jij een (stiekem) talent voor zingen? Dan is het Leuvens Universitair Koor misschien wel iets voor jou!

Wat?

We repeteren elke donderdag om ons voor te bereiden op onze concerten. Dat zijn er twee per jaar: een in december en een in mei. Elk semester gaan we ook samen op repetitieweekend. Daarnaast zingen we tijdens officiële gelegenheden van de KU Leuven, zoals de Opening van het academiejaar.

Maar dat is lang niet alles. We gaan samen op café en zien elkaar tijdens onze talrijke activiteiten, zoals de jaarlijkse cantus of de ontmoetingsavond. Kortom, alles wat je van een sfeervolle studentenvereniging mag verwachten. En we gaan één keer per jaar op reis. Geloof ons, dat is fantastisch.

Meer over het koor

Voor wie?

Om lid te kunnen worden van het LUK, moet je voltijds studeren aan de Associatie KU Leuven.

Personeelsleden van de KU Leuven kunnen geen lid worden. Hen verwijzen we graag door naar Capella Academica, het personeelskoor van onze universiteit.

Veelgestelde vragen

Wanneer repeteren jullie?
We repeteren elke week op donderdagavond (19:45-22:30). Daarnaast gaan we één keer per semester op repetitieweekend.

Waar repeteren jullie?
We repeteren in Leuven, meestal in het Hollands College op het Pater Damiaanplein. De repetitieweekends vinden buiten Leuven plaats, maar het koor zorgt voor vervoer.

Hoeveel tijd moet ik hebben om mee te kunnen doen?
Hou zeker donderdagavond vrij. Daarnaast organiseren we één repetitieweekend per semester. En een concert, natuurlijk. Voor de rest staat de kooragenda meestal vol met leuke activiteiten, maar die zijn niet verplicht. Blok- en examenperiode houden we vrij.

Hoeveel kost het om in het koor te gaan?
We vragen geen inschrijvingsgeld. Ook de partituren krijg je van ons. Wel vragen we een bijdrage voor het koorweekend en voor je kooruniform. Vormen die een drempel voor jou om mee te doen? Dan zoeken we graag samen naar een oplossing.

Doen jullie nog iets anders dan repeteren?
Absoluut! Het koor is een echte studentenvereniging én vriendengroep. Dat betekent dat je op ons kan rekenen voor heel wat leuke activiteiten.

Zijn de stemproeven streng?
Daar moet je je geen zorgen over maken. We organiseren stemproeven om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan tijdens onze repetities en om naar jouw stem te luisteren, zodat je in de juiste stemgroep terechtkomt.

Moet ik noten kunnen lezen?
Dat is handig, maar geen vereiste. Niet iedereen in het koor kan noten lezen.

Ik kan niet naar de kennismakingsrepetities komen. Kan ik me toch inschrijven?
Dat kan. Stuur een mailtje naar info@leuvensuniversitairkoor.be.

I don’t speak Dutch.
No problem. We provide all necessary information in English too. And psst, change this website’s language settings in the upper right corner.

Nog vragen?
Stuur ons gerust een mailtje of een bericht via onze sociale media.